Formerasthlm.se

Min blogg om hem och trädgård

Ny köksluckor i mitt hus i Malmö

- Posted in Renovering by

Byta köksluckor på befintlig stomme i Malmö

Jag och min familj har precis köpt ett nytt hus i Malmö. Det är ett äldre hus från 60-talet som behöver renoveras. Det är mycket som behövs göras och mycket pengar kommer det att kosta. Men det allra första jag vill göra är att fixa iordning köket och byta köksluckor samt köksbänk. Har en vän här i Malmö som bytt köksluckor på befintlig stomme och det blev hur snyggt som helst!

Köket i huset är från 90-talet och de befintliga stommarna är i både bra skick och har bra mått. Så vi tänkte därför behålla stommarna och byta köksluckorna. Min vän, som precis bytt sina köksluckor här i Malmö, anlitade ett företag som heter Smartkök som finns i Malmö. Det blev så himla snyggt! Hon berättade även att de var otroligt kunniga, trevliga och snabba. Perfekt, tänker jag.

Var inne på deras webbplats och kikade. De har ett brett utbud av både köksluckor i alla möjliga färger samt material, och bänkskivor hade de hur mycket som helst att välja mellan. Annars är utbudet på nya köksluckor i Malmö väldigt begränsat. Är så glad över att min vän hade hittat ett så bra företag som säljer snygga köksluckor och kan byta köksluckor i Malmö.

Det är grönt som trendar just nu, men jag tror ändå att jag ska hålla mig till vita köksluckor som är släta och sen lite mer vågade skåpshandtag samt köksbänk. Smartkök hade köksbänkar i mängder av olika material och utföranden. Kommer att bli svårt att välja. Men första ska jag kontakta dem för en gratis offert. Min vän sa att de hade köksluckor till bra pris. Vilket är jättebra nu när vi har mycket att renovera på huset och budgeten ska räcka till mycket.

Det ska bli spännande att sätta igång denna köksresa. De monterar och forslar bort kök med vilket är toppen! Då kan ju vi faktiskt lägga tid på annat i huset.

byta köksluckor i malmö med smartkök

Hus till salu i Östersund, en framgångsrik resa med en lokal mäklare

När det kommer till att köpa ett nytt hem, är det viktigt att ha rätt stöd och expertis vid din sida. För oss var det att hitta vårt drömhus i Östersund ett av de viktigaste besluten i vårt liv. Att arbeta med en lokal mäklare i Östersund blev avgörande för att göra denna resa med att köpa hus i Östersund till en framgångsrik och minnesvärd upplevelse.

Östersund, en pärla vid Storsjön, erbjuder en unik livsstil som få andra städer kan matcha. Med sin natursköna skönhet, kulturella rikedom, och en värme i gemenskapen, var Östersund vårt förstaval när vi bestämde oss för att leta efter ett nytt hem. Men med ett brett utbud av hus till salu i Östersund, visste vi att vi behöver experthjälp för att hitta det perfekta huset.

Att hitta rätt mäklare är ett av de mest kritiska stegen när du letar efter hus till salu i Östersund. Vi hade turen att hitta en lokal mäklare i Östersund som hade en stark förståelse för fastighetsmarknaden i området.

Expertis: Vår mäklare hade inte bara en imponerande kunskap om de olika bostadsområdena i Östersund, utan också om de senaste trenderna på fastighetsmarknaden. Detta hjälpte oss att fatta välgrundade beslut.

Nätverk: En lokal mäklare har ofta ett brett nätverk av kontakter inom branschen. Detta gjorde att vi fick tidig tillgång till nya bostäder som kommit ut på marknaden, vilket var en fördel när vi letade efter vårt drömhus.

Personlig uppmärksamhet: En lokal mäklare prioriterar ofta sina kunders individuella behov och preferenser. Vi uppskattade den personliga uppmärksamheten och det engagemang som vår mäklare visade oss under hela processen.

Med vår mäklare vid vår sida gick vi på en resa genom Östersund för att hitta vårt drömhus. Genom att aktivt lyssna på våra önskemål och behov, guidade vår mäklare oss genom olika bostadsområden och visade oss alternativ som verkligen passade vår livsstil. Det var en smidig och stressfri process, och vi kände oss trygga med vårt beslut när vi till slut hittade vårt drömhus.

Att köpa ett hus är en stor livshändelse, och det är viktigt att ha rätt hjälp längs vägen. Vår erfarenhet av att arbeta med en lokal mäklare i Östersund var en positiv och minnesvärd upplevelse. Med deras hjälp hittade vi inte bara vårt drömhus i vackra Östersund, utan också en lokal expert som verkligen brydde sig om vår framgång. Om du letar efter hus till salu i Östersund, rekommenderar vi starkt att du överväger att samarbeta med en lokal mäklare som kan göra din resa lika positiv som vår.

hus till salu Östersund Ambition fastighetsförmedling AB

Borra för bergvärme i Norrtälje

- Posted in Renovering by

Bergvärme till vårt hus i Norrtälje

Vi har länge velat installera bergvärme i vårt hus i Norrtälje, då vi har hört hur bra det är. Vi har läst på mycket om detta och nu har vi beslutat oss för att faktiskt göra det. Vi gillar att bergvärme är miljövänligt, förnybar och har inte så stort CO2 utsläpp. Man får försörjning av både värme och vatten. Sen kan den även ge kyla under sommarens varma dagar. Inte alls fel om du frågar mig. Hur skönt som helst när det är 30 grader varmt ute.

Började kika runt på nätet efter någon bra firma som borrar för bergvärme i Norrtälje. Hittade ett företag som borrar för detta och tillhandahåller bra bergvärmepumpar från märket Nibe. Jag bestämde mig för att kontakta dem och fick ett bra trevligt bemötande. Han berättade att man kan sänka sina kostnader för elen med 80%.

Vi har planerat att göra detta på sensommaren så att det är färdigt och redo att användas när vintern kommer. Så man kan få lite lägre elkostnader den vintern och framöver. Han vi hade kontakt med förklarade för oss hur det gick till när man borrar för bergvärme och hur det hela fungerar. Man borrar ett hål ner i berggrunden, cirka 100-200 meter djupt. Sen sänker man ner ett rör med cirkulerande vätska. Denna vätska värms upp av solvärmen som finns lagrad i berggrunden. Sedan pumpas vätskan upp till huset och upp till bergvärmepumpen som utvinner värmen. Sedan åker vätskan ner igen och så fortsätter cirkulationen så.

Denna firman vi var i kontakt med erbjuder en rad olika borrningar. Något som är bra att veta inför framtidens projekt. Ser fram emot att de ska komma hem till oss och se vad som ska göras. Det ska bli intressant att höra vad de har att säga om detta. Tycker sånt här är intressant och vill gärna veta mer om det. Nä nu längtar jag faktiskt:)

bergvärme Norrtälje Villabrunnar Jansson AB