Formerasthlm.se

Min blogg om hem och trädgård

Dags att plantera med Grönsaksjord?

Något som jag verkligen älskar är att odla mina egna grönsaker. Det finns verkligen inget bättre än att laga mat på frukt och grönsaker som man själv har odlat. Några grönsaker som jag odlar är bland annat gurka, tomater, persilja och sallad. För att odla grönsaker behövs det bra temperatur, eventuellt någon typ av gödsel och bra grönsaksjord för att växtligheten ska frodas.

Vad är då grönsaksjord? Och hur stora är skillnaderna mellan planteringsjord & grönsaksjord? Vilken typ av jord ska jag använda kanske ni då frågar er. Jo, de beror på ska jag säga till er. Och jag tänker gå igenom lite kort om det här. Blomjordens bästa egenskap är att den innehåller långtidsgödsel vilket gör det mycket passande till att plantera blommor i. Planteringsjorden, eller grönsaksjord som man också kan kalla den, innehåller mycket mer kväve än annan jord som gör att grönsakerna får en riktigt härlig start i livet. Denna jord kan du självklart plantera inomhus såväl utomhus. Det är bara fantasin som sätter gränser! Tänk vilka härligt goda grönsaker man kan odla, i sitt hem! Eller varför inte en smaskig mango?

Grönsaksjord är optimal för odling av grönsaker och frukter, medan blomjord och planteringsjord är bättre när man tex ska plantera en fin blomma eller annan växt. Jag köper min planteringsjord från Harplinge lantmän som har ett jättebra utbud av allt man kan tänka sig inom hem och trädgård. Då vet ni lite mer om hur detta går till och jag hoppas att mitt lilla blogginlägg var till hjälp. Jag önskar er ett strålande 2023 och du, vi hörs snart igen! ;D

Grönsaksjord, Harplinge Lantmän

Handdukstorkar

- Posted in Hus och hem by

Handdukstorkar gör livet enklare, skönare!

I vårt hem är vi ständigt i jakt på bra saker och ting som dels förgyller vardagens, delvis skapar effektivitet. Vi gillar grejer och innovativa lösningar och det är just vad våra handdukstorkar är. Låt mig berätta mer innan du slutar läsa hahahaha! Den enkla handdukstorken är så mycket mer än den lyxdetaljen i badrummet som många kopplar till hotell.

Handdukstorkar är snygga och smarta i sina helheter och värmer handdukar innan de skall användas. Självklart är de torra och goa. En handdukstork fungerar på så vis att den genererar värme runt rören och det är just värmen runtom som torkar handdukarna. No crowding here alltså för största effektivitet.

När det sedan kommer till dess andra geniala funktion så är det dess förmåga att värma själva badrummet. Handdukstorkar fungerar som element! Och med det sagt så minskas fukten avsevärt i badrummet och ja, alla blir glada och allt är bra.

Varma, torra handdukar, ett varmt och torrt badrum - det är just det man kan räkna med när man skaffar handdukstorkar. Drivs på el eller vatten, samma funktion och snyggt blir det i badrummet precis som på hotell och alla älskar hotell och lite vardagslyx så denna fina kombination gör det ganska enkelt att bestämma sig för handdukstorkar. Funderar du på VAR man ska köpa dem så rekommenderar vi det här företaget som kan hjälpa dig med allt.

Lycka till!

vi älskar handdukstorkar