Formerasthlm.se

Min blogg om hem och trädgård

Elektrisk handdukstork

- Posted in Hus och hem by

En elektrisk handdukstork skapar lyxkänsla

Den sista fast ack så viktiga detaljen i vårt nya badrum handlade om punktfärger i form av färgklickar för att skapa en helhet. Möjligtvis skulle vi ha accentfärger tillika kontrastfärger det vill säga bryta helt med badrummets fasta kulörskala som går i beige, sand, mörkt trä och vitt. Fasta kulörskala menas med golv, väggar, tak, möbler, badkar, handfat och wc-stol. Alla dessa har naturfärger helt enkelt.

Funderingar och kreativa idéer Vi funderade på om det räckte med gröna växter som verkligen hör till naturen eller skulle vi även brassa på med lila eller rött eller kanske rosa där man kunde påverka looken med att införskaffa handdukar och badlakan samt badrockar med matchande badrumsmattor? Ja, vi funderade och det var en rolig uppgift och idéerna kom tätt från alla familjemedlemmar, stora som små.

Till slut bestämdes det att vi håller oss till naturfärger och skaffade handdukar och badlakan och badrockar som går i samma kulörskala, och det blev en kulör som går mot sand, beige. Helheten blev slående klockren och skapade ett lugn. Färgklickar fick bli det gröna i alla fräscha växter som trivs bra i badrumsmiljöer, där det på kvällar och nätter är emellanåt släckt vilket innebär att det är mörkt. Vissa växter fixar det och det är ju bra!

När vi trodde vi var klara med allt Då dök nästa projekt upp och skapade ett helt nytt projekt! För hur fult kan det bli med blöta handdukar som hänger här och var eller värre; hamnar på golvet i en hög för någon med omtanke att plocka upp? Handdukar torkar inte alltid snabbt och de avhjälper knappast fukten som förekommer i denna naturligt fuktiga miljö som badrummet är.

Svaret på “blöta-handdukar-dilemmat” stavas elektrisk handdukstork! Vi kontaktade en mycket bra leverantör av bland annat handdukstorkar och i deras egenskap som experter på området hjälpte de oss till rätt handdukstork. Inte visste vi att där var rätt mycket att ta med i beaktning INNAN man köper en handdukstork. Man ska fundera på stil, form och design. Storlek och funktion är också viktiga punkter samt inte minst hur man skall driva den; vattendrift, eldrift eller kombidrift. Vi valde två elektriska handdukstorkar (stor familj!)

Driften då, är det inte dyrt med en elektrisk handdukstork? Njae, där finns tips på hur man kan effektivisera elektriska handdukstorkar. Man ska komma ihåg att se till att där finns bra med utrymmet mellan handdukarna som man hänger upp så att luften kan cirkulera fritt - för det är nämligen den varma luften som handdukstorken genererar som faktiskt torkar handdukar, badlakan och badrockar (och annat som kanske behöver torkas spontant). Dessutom fungerar handdukstorkar som element och värmer och torkar badrummet och med det så försvinner fukten och skapar ett bra klimat. Så på så vis kan det vara ett bra alternativ med elektriska handdukstorkar. Nu gäller det bara att ALLA i hemmet hänger upp sina badlakan och badrockar och det har visat sig att det har blivit en kul grej då alla uppskattar varma, torra handdukar som gör gott, alla dagar i veckan. Lycka!

investera i en elektrisk handdukstork eller två

Uthyrning av möbler

- Posted in Inredning by

Uthyrning av möbler i hela Sverige

Har precis stött på en väldigt bra tjänst som jag inte visste fanns förrän nu. Det finns ett företag som har uthyrning av möbler. Man slipper alltså att köpa nya möbler om man ska flytta någonstans tillfälligt. Jag sökte som en tok efter en lägenhet som var möblerad när jag skulle börja plugga i Göteborg. Jag ville inte köpa en massa nya möbler som jag inte skulle ha någon nytta av sen. Plus att man måste åka till möbelaffärer och shoppa. Hyra släp och kånka upp allt till lägenheten.

Nä jag ville ha en färdig möblerad lägenhet. Då jag inte kunde hitta någon började jag tappa hoppet. Men så såg jag detta fantastiska företag som man istället kan hyra möbler av. Då kan jag hyra en icke-möblerad lägenhet istället och hyra möblerna genom dom. Så otroligt smidigt! Deras uthyrning av möbler var väldigt omfattande med. De hade allt man kunde önska sig till lägenheten.

Man kan hyra allt från säng, soffa, olika sorters bord, stolar, förvaringsmöbler till saker som belysning, mattor, speglar och köksredskap. Det mesta som man kan behöva till en lägenhet helt enkelt. Plus att de levererar möblerna hem till en samt bär upp det till lägenheten. När man inte längre vill hyra möblerna, kommer de och hämtar möblerna åt en. Man kunde även byta möbler om man skulle önska hyra något annat sen.

Denna lösningen är perfekt för mig. Kan tänka mig att det är optimalt för företag som behöver skicka personal som tillfälligt måste bo i en annan stad med. En smidigare lösning för ett sådant företag kan det ju inte finnas. Företaget jag hittat som har uthyrning av möbler heter Furnlease.

Jag har kontaktat företaget som har uthyrning av möbler. Ska bli intressant att se hur detta går till och vad de har för möbler. Jag har valt en omöblerad lägenhet och ser fram emot att få hem möblerna när det är dax. Ska bli kul och intressant att bo samt plugga i Göteborg. Tycker att det är en fin stad med mycket trevligt folk som bor här.

Paviljong till trädgården

- Posted in Hus och hem by

Dags att köpa paviljong

Behöver en paviljong till min uteplats Vi har en trä lagd uteplats på baksidan av vårt hus. Jag skulle inte direkt kalla det för en altan då trädäcket ligger direkt på marken så det är mer som en uteplats där vi har våra utemöbler samt grill och så.

Den svenska väderleken är ju som bekant växlande och har man tur med vädret på sommaren så är det soligt och varmt och har otur så regnar det istället. Oavsett vilken av dessa typer av väderlek vi har så kräver det något slags skydd över matplatsen.

Är det för varmt ute när solen ligger på och gassar så blir det till slut för varmt att sitta ute och äta och regnar det så vill man ju verkligen inte sitta ute och äta.

Därför tänkte jag att vi ska investera i en paviljong för vår matplats på baksidan av huset. Då får man både ett skydd mot solen och mot regnet när man vill sitta ute och äta eller bara umgås.

Fördelen med en paviljong istället för ett parasoll är ju att dels att den täcker en större yta (det finns ju en gräns för hur stor yta ett parasoll kan täcka) men också att en paviljong kan byggas till med väggar av tyg samt även myggnät så att det nästan blir som ett rum utomhus.

Det är ju både bra om det regnar i sidled som det gör ibland och på kvällen när solen har försvunnit och myggen kommer fram.

Jag har tittat på paviljonger från Hillerstorp som jag tycker verkar bra. Det känns som att Hillerstorp säljer kvalitetsprodukter överlag. Min uppfattning är att de säljer bra produkter med bra kvalité gällande materialet och hållbarheten vilket är viktigt med tanke på vårt klimat. Och man vill ju ha en paviljong som håller år efter år.

Jag tror att vi kommer att få mer nytta av vår uteplats om vi köper en paviljong, så det kommer nog bli att vi investerar i en sådan i år. Nu får vi bara hoppas att vi får en fin sommar med mycket sol för jag tar hellre sol en regn alla dar i veckan oavsett om man har en paviljong eller ej.